Social

ShowBizz

Netko na Thompsonovom koncertu u Slunju bacio petardu – 9 tisuća novooboljelih od PTSP-a u Münchenu

wikimedia commons

Objavljeno prije 15 minuta

ŠOK, NEVJERICA I SUZE na koncertu Marka Perkovića Thompsona održanom prošle subote povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Slunju, nakon što je nepoznata osoba bacila petardu, poznatiju kao “piratica” u blizini okupljene domoljubne mase u deliriju. Nakon što je “detonacija” odjeknula taman u pauzi između dva rodoljubna pokliča “Za dom spremni!”, većina okupljenih zalegla je na pod, te su strateški izveli vojni manevar puzanja prema automobilima, ne bi li se pregrupirali u Münchenu ili Frankfurtu, dok je ostatak prestravljene publike, onaj maloljetni, kroz plač i vrisku zvao roditelje da ih spasi od ovog horora ratne zbilje.

“Scheiße! Das su četnici napali nas Rvate iz Deutschland! Ništa im nije sveto, ni domovina ni rat! ZDS!”, rekao nam je Anto “Glava” Leko, umirovljeni pukovnik München bojne i vlasnik kafića “SS Francetić”, kojemu je ovo šesti PTSP od kad se 1991. preselio u Njemačku.

“Bilo je užasno. Kaos, plač i strah. Nikad nisam tako nešto doživjela od kada ginem za Hrvatsku. Nadam se da se neće ponoviti na Cecinom koncertu”, rekla nam je šesnaestgodišnja Delfina iz Ljubuškog.

“Jako sam se prestrašila da je ponovno počeo rat. Neću više se vračati u Hrvatsku, jer nikad ne znaš. Ovo je skoro gore nego da primam hrvatsku penziju”, drhteći nam je priznala umirovljenica Ljuba iz Frankfurta, dok je HOS-ovom majicom brisala suze s lica.

Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem, a neslužbeni izvor tvrdi kako sumnjaju i na terorizam.

“Žalosno je da proslava Dana pobijede i domovinske zahvalnosti zbog bačene petarde nije mogla proći bez incidenta kao svake godine”, bili su kratki u priopćenju iz policije.

Za kraj saznajemo kako je zbog ovog incidenta, njemačko ministarstvo zdravstva zaprimilo gotovo 9 tisuća novih zahtjeva za invalidske mirovine zbog posljedica PTSP-a, i to samo u Münchenu.

Advertisement
Klikni za komentare

ShowBizz

Franka Batelić plagirala plasman prošlih hrvatskih predstavnika i nije se plasirala u finale Eurovizije

Screenshot/YouTube
 • 289
  Shares

Još jedan skandal potresa hrvatsku predstavnicu na Euroviziji nakon polufinalne večeri. Franka Batelić nije se uspjela plasirati u finale Eurovizije pa je optužena za plagiranje prošlih hrvatskih predstavnika koji su također ostali bez finala.

Iako je pjevačica dala sve od sebe, izakulisne igre polučile su novim negativnim publicitetom. Hrvatska već neko vrijeme bira predstavnike za Euroviziju daleko od oči javnosti, u skrivenim odajama HRT-a.

Javna televizija uzela si je za pravo birati predstavnike i pjesme na temelju samo njima poznatih kriterija i tako snosi punu odgovornost za plasman.

HRT se nadao da će dobrim plasmanom povećati svoj ugled i prikupiti nove pretplatnike iz cijele Europe, no još uvijek nisu polučili rezultate. Štoviše, njihov ugled trpi svake godine pa se baza pretplatnika danas svodi na umirovljenike i studente koji su se našli u istoj prostoriji s televizorom.

Ugledu će dodatno naštetiti i dosta stabilna optužba za plagiranje plasmana jer je nepobitno da Hrvatska skoro svake godine poluči iste rezultate. O tome smo pitali i stručni žiri HRT-a, odgovoran za odabir predstavnika, a oni su nam rekli samo:

“Plasman je nakratko bio na javno dostupnoj domeni, ali mi smo definitivno autori tako da nije riječ o nikakvom plagijatu. Ovaj plasman je naš autorski rad na kojeg smo iznimno ponosni. Ovom prilikom želimo zahvaliti i svim pretplatnicima koji su nam omogućili ekskurziju u Portugal.”

Nastavi čitati

ShowBizz

HORVATINČIĆ NAKON POVLAČENJA OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: ‘Osjećam se pregaženo, nitko živ ne zna kako mi je’

Screenshot/N1
 • 399
  Shares

Županijski sud u Zadru povukao je oslobađajuću presudu Tomislava Horvatinčića pa će mu se ponovno suditi za smrt dvoje Talijana koje je usmrtio svojim gliserom marke Sinkopa. Nakon sudske presude, razgovarali smo s Tompom koji nam je otvorio dušu.

– Horor nikako da prestane, evo svaki dan se osjećam kao da se utapam. Osjećam se pregaženo, nitko živ ne razumije kako mi je. To je baš jedna samotna emocija, kao da sam bespomoćan na pučini – kazao nam je u kratkom razgovoru ozloglašeni hrvatski moreplovac.

Hoće li se talijanska obitelj konačno dokopati pravde, tek treba vidjeti, no Tompini odvjetnici već imaju novu obranu. Nakon što su se prvi put branili sinkopom, ovaj put branit će se povisilicom i violinskim ključem.

Nastavi čitati

ShowBizz

Mišo Kovač ušao u 21. stoljeće i konačno otvorio službeni profil na teletekstu

 • 577
  Shares

Mišo Kovač, jedan od prvih hrvatskih pjevača, konačno je prigrlio suvremenu tehnologiju i otvorio službeni profil na teletekstu.

Njegova aktivnost na društvenom televizoru samo je jedna od inovacija koju će Mišo uvesti u svoju karijeru.

Na koncertima više neće okretati mikrofon prema publici već će mikrofon iznad publike nositi dron. Umjesto playbacka s kazete, na koncertima će svirati playback visoke kvalitete s USB-a, a umjesto dizanja ruku na refrenu, Mišo će ruke uploadati.

Osim nastupa uživo, Mišo će osuvremeniti i distribuciju svoje glazbe pa sve njegove ploče, kazete i CD-e možete pronaći i na online trgovini Njuškalo.

Nastavi čitati

ShowBizz

Od kad je zakon izjednačio parenje e-cigareta s pušenjem, Parni valjak više ne smije svirati u prostorima za nepušače

 • 92
  Shares

I dok najnovije studije potvrđuju kako je parenje električnih cigareta 97% manje štetno od pušenja onih klasičnih, u Hrvatskoj je donesen zakon o izjednačavanju pušenja i parenja. Tim zakonom popularni bend Parni valjak neće više smjeti svirati u prostorijama za nepušače.

Tako novim zakonom, u prostorijama rezerviranim za nepušače neće se smjeti puštati, pjevati niti će Parni valjak moći nastupati, jer zakon je jasan kako je para istovjetna dimu.

Isti zakon odnosi se i na njihove obrade ili plagijate njihovih pjesama. Osim ovih restrikcija i zabrana, na albumima Parnog valjka bit će postavljene grafike s upozorenjem o štetnosti duhanskih proizvoda, popraćene potresnim fotografijama oboljelih od teških bolesti nastalih kao posljedice konzumiranja duhana.

I dok je ovaj novi zakon unio nemir u ljubitelje električne cigarete i Parnog valjka, fanovi Zabranjenog pušenja tvrde kako takvu segregaciju trpe već godinama.

Nastavi čitati

ShowBizz

Srbija nudi Thompsonu dva milijuna eura da ih predstavlja na Euroviziji

 • 2.1K
  Shares

Marko Perković Menadžer, menadžer Marka Perkovića Thompsona, potvrdio nam je da je Srbija ponudila dva milijuna eura našem najprestižnijem pjevaču. Srbija je odlučila pod svaku cijenu pobijediti na Euroviziji pa se ovaj put za pobjedu odlučila izboriti promoviranjem duha zajedništva i praštanja.

Srbija želi da ih Thompson na Euroviziji predstavlja svojom pjesmom “Bojna Čavoglave” jer smatraju da će time osvojiti glasove svih susjednih zemalja, ali i međunarodne zajednice. Ovom gestom žele poručiti da su oprostili Hrvatskoj te da zaslužuju pobjedu na Euroviziji.

Kako saznajemo od menadžera, Thompson još nije odlučio hoće li nastupiti, no već je dobio podršku od brojnih desničarskih stranaka i skupina prijatelja. Od stranaka ga je prvi podržao HDZ, a odmah im se pridružila i grupa prijatelja “U ime obitelji” koji su zajedno poručili da je to dobra prilika za promoviranje starohrvatskih vrijednosti i pozdrava.

Dok se čeka hoće li Thompson prihvatiti ponudu, kulturnjaci i intelektualci već raspravljaju hoće li “Čavoglave” pjevati na hrvatskom, srpskom, engleskom ili originalnom – starohrvatskom pozdravnom jeziku.

Nastavi čitati

Trending

;