Social

FunFact

TALAČKA KRIZA U TRAMVAJU: Baka koja izlazi za 17 stanica stala na ulaz i ne pušta nikoga van

Wikimedia Commons

Objavljeno prije 15 minuta

Jutros oko 9 sati počela je najveća talačka kriza u povijesti Zagreba, usudili bismo se reći veća od zadnjeg nastupa Nives Celzijus u Lisinskom u kojem izbezumljena masa nije mogla izaći van zbog zaglavljenih izlaznih vrata. U tramvaju broj 11, baka Danica koja je ušla u Dubravi, a izlazi na Svetom Duhu, stala je na središnji ulaz i ne pušta više nikog ni unutra ni van. Možda do eskalacije ne bi ni došlo da središnja vrata nisu jedina u funkciji, jer je vozačevom šogoru trebala hidraulika s ostalih vrata za nešto, recimo to tako u interesu firme i općeg dobra. Do prve eskalacije došlo je na stanici Bukovačka, gdje par putnika u nemogućnosti izlaska zove policiju te moli baku za izlazak, ali baka se grčevito drži za štangu na ulazu i ne pomiče se niti milimetra. Na stanici Kvatrić tramvaj dočekuju policija i novinari. Tijek događaja prenosimo u cijelosti.

9:13 stanica Kvaternikov trg – Baka se I dalje ne miče s mjesta, policija pokušava pregovarati s njom, ali baka ih samo prostrijeli pogledom od tisuću pogledanih sapunica. Policija se odmiče, u pomoć dolaze interventne jedinice ZET-a. Putnici kroz prozor traže vodu i hranu. Tramvaj kreće.

9:45 stanica Petrova – Interventne jedinice ZET-a pokušavaju se probiti u tramvaj, ali im većina putnika skupa s bakom ne dozvoljava ulazak jer nemaju kartu, pa se boje kazne. ZET-ove divizije povlače se i odlaze svi skupa na obiteljski ručak.

10:23 stanica Vončinina – Policija je htjela intervenirati, ali su uočili mladića na biciklu kako se vozi na nogostupu. Brzom policijskom intervencijom ruše kriminalca na pod, lakše mu ozljeđuju kralježnicu, tramvaj kreće, talačka kriza se nastavlja.

10:45 stanica Draškovićeva – Putnici pokušavaju naći prazno sjedeće mjesto kako bi namamili baku da se makne s ulaza, ali u tom ne uspijevaju. Čim se jedan putnik digne kako bi oslobodio mjesto koje bi poslužilo kao klopka, druge dvije bake u maniri Bolta dotrče do njega. Na ostalim mjestima srednjoškolci sa slušalicama u ušima gledaju kroz prozor. Kriza se nastavlja.

11:14 Trg Bana Jelačića – Većina putnika želi izaći, ali ih baka uspješno odbija nazad. Interventne jedinice ZET-a vratile su se s obiteljskog ručka, te organiziranom akcijom uspijevaju izvući vozača van s još troje putnika koji nisu imali kartu. ZET-ovi kontrolori pišu kazne, tramvaj stoji, taoci u tramvaju traže da im se kroz prozore napune mobiteli. Policija čeka pojačanje.

12:09 – Na mjesto događaja dolazi gradonačelnik Bandić. Fotografira se s bakom, njoj obećava povećanje penzije, a ostatku putnika fontanu u čast žrtve koju su platili za ovaj grad.

12:46 – Čim je čula da se Bandić fotografirao, na mjesto događanja stiže predsjednica Kitarović te se fotografira s bakom Danicom, potom kako vozi tramvaj, te na kraju kao kontrolorka ZET-a. Ubrzo odlazi jer ima obaveza na faksu, a umjesto sebe ostavlja svoju kartonsku repliku. Nitko od prisutnih nije primijetio razliku.

13:23 – S Markovog trga spustili su se čelnici najvećih stranaka. SDP želi da se talačka kriza što prije riješi, no HDZ automatski udara kontru te želi produljenje krize. Petrov neodlučan, objedinio bi obje opcije ali prvo mora zakazati sastanak MOST-a.

14:07 – Stiže ATP Lučko, te se raspoređuju po položajima. Pregovarač prilazi baki, ali ga ona odbija ratnim pokličem “Đes’ bio ’41!?”. Interventi tim pokušava svladati baku, ali bezuspješno, jer kako svladati nekoga tko s penzijom uspijeva preživjeti u Hrvatskoj. Snajperist s krova nema čisti hitac zbog velikog cekera koji zaklanja baku. Kriza se nastavlja.

14:45 – Mladić iz tramvaja nudi baki da će joj preko aplikacije UBER platiti put do Svetog Duha, ali ta vijest dolazi do taksista koji rade kordon I ne daju UBER-vom vozaču pristup mjestu događanja

15:21 – Došli su i pripadnici Živog zida, te nedozvoljavanju deložaciju putnika iz tramvaja

16:01 – Baka uočava obližnju ljekarnu, te poput djevojčice koja je vidjela kućicu od slatkiša otrči do nje. Farmaceutkinja joj pokazuje kompletni asortiman medikamenata, dok specijalci potajice prazne tramvaj. Putnici hrle u obližnje kafiće napuniti mobitele.

16:26 – Talačka kriza je završila, a baka Danica je još uvijek u ljekarni, sad samo s jednim taocem, hrabrom magistrom koja će zasigurno dobiti svoje počasno mjesto u legendama ovog grada.

Je suis magistra

Advertisement
Klikni za komentare

FunFact

EU komisija naredila spajanje maškara i Valentinova kako bi i ljubavnice mogle slaviti

 • 93
  Shares

Dan zaljubljenih pada u sezoni maškara pa su ljubavnice odlučile spojiti ove narodne običaje kako bi i one mogle slaviti. Muškarci tradicionalno slave Valentinovo sa svojim suprugama, zbog čega su se ljubavnice osjećale zapostavljeno. Kako bi ova društvena nepravda bila ispravljena, Valentinov i maškare se spajaju pa će ljubavnice moći slaviti Dan zaljubljenih pod maskama.

Sociolozi tvrde da je to idealno rješenje koje će osigurati da se nitko ne osjeća zapostavljeno, a ideju su podržali i ekonomisti. Nevjernici će tako napokon moći trošiti novac na dva ili više spojeva za Valentinovo, a ekonomisti su i inače složni da je nevjera jedna od jačih gospodarskih grana.

U sklopu nevjere godišnje cirkuliraju milijuni kuna, a najveći nevjernik je država koja već godinama vara narod i na tome obrće nevjerojatan novac.

Nastavi čitati

FunFact

Za Noć vještica kina premijerno prikazuju hrvatski horor o prizivanju dugova

 • 314
  Shares

U hrvatska kina napokon je stigao dugoočekivani film s eksplicitnim scenama podizanja kredita i multigeneracijske zaduženosti.

Film o prizivanju dugova temeljen je na istinitim pričama o državnog dugu, ali i o manjim dužnicima kao što su državne firme i obitelji koje su zapale u nemoguće kredite.

Film je toliko uznemirujuć da je zabranjen za prikazivanje na filmskim festivalima diljem svijeta, a na premijeri je mnogima pozlilo od brutalnih scena o mirovinskom fondu koji će ishlapiti. Uzvanici su na film stigli u maštovitim kostimima pa su se neki maskirali u švicarske franke, a publika je uz kino kartu dobila i oglas za brze kredite.

Film je prvo trebao biti dokumentarac, no filmaši su htjeli dočarati sve uznemirujuće scene dugovanja pa je na kraju snimljen horor temeljen na istinitim događajima.

Nastavi čitati

FunFact

Proizvođači sojinog mlijeka muku muče s pronalaženjem zaposlenika koji znaju pomusti soju

 • 272
  Shares

Iako je na burzi rada više od 350 tisuća nezaposlenih, postoje poslovi za koje poslodavci jednostavno ne mogu pronaći radnike. Jedan od takvih poslova je u proizvodnji sojinog mlijeka, jer poslodavci tvrde kako je nemoguće pronaći radnika koji tu istu soju zna i pomusti.

Pošto je zrno soje veliko svega pol centimetra u promjeru, njezino vime je vrlo malo te ga treba musti pincetama, tvrde proizvođači.

Kao razlog zašto to ne rade strojno, proizvođači tvrde kako 98% sojinog mlijeka kupuju vegani pa shodno tome moraju se pridržavati strgog normi humanog ponašanja prilikom uzimanja mlijeka iz soje, što je moguće isključivo ručnom mužnjom.

Osim muzača soje, s burze poručuju kako im kronično fali kikiriki mljekara koji znaju napraviti kikiriki maslac.

Nastavi čitati

FunFact

Sve više TV kuća umjesto meterologa zapošljava bakice koje s bolovima u križima točnije predviđaju vremensku prognozu

 • 273
  Shares

Novi trend je u porastu u kojem sve više TV kuća i radio postaja otpuštaju svoje meterologe, kako bi mogli zaposlili bakice koje svojom meteoropatiom točnije predviđaju vremensku prognozu.

Bakice će tako, ravnajući se po boli u križima ili pak zglobovima laserski precizno predviđati vremensku i to čak do tjedan dana unaprijed.

 Osim preciznije vremenske prognoze, TV kuće i radio postaje tvrde kako će im se ovim potezom znatno odteretiti buđet jer bakice nemaju velika potraživanja za svoje prognoziranje, tek par Radića ili pokoju reprizu meksičke sapunice koju su propustile.

Osim tv kuća i radio postaja, bakice će pisati prognozu i na internetskom vremenskom servisu meteo.hr koji će se po novom zvati meteo.ropat.hr.

Nastavi čitati

FunFact

ZAJEBO SUSTAV: Pas Medo nabavio bosansko državljanstvo i počeo lajati

Pas Medo/Privatni album
 • 6.7K
  Shares

‘Eeej nemoj jebat me, jednog dana kada tada ja ću sjebat te!’ – repao je prije dvadeset godina Edo ne sluteći da će jednog dana njegove stihove prelajati pas Medo kada krene u osvetu susjedima.

Baš kao Edo i pas Medo od jučer ima bosansko državljanstvo, ali njemu će ono poslužiti kao lijek za represivni aparat nakon što prekrši sve pozitivne propise koji uređuju međupseće odnose. Tako mu je rekao prijatelj Zdravko s kojim je Medo djelio ćeliju. Još mu je rekao i da je Željko Jovanović Srbin koji mrzi sve što je Hrvatsko. Ali to Medu ne zanima. On je ionako od jučer Bosanac, nedostižan hrvatskim snagama reda. 

Čim je dobio svoju bosansku rodovnicu Medo je krenuo u obračun sa svojim susjedima zbog kojih je i začepio u nižerazrednom vratniku. Više ga nije strah, čim čuje policiju Medo će u bijeg i put Širokog Brijega.

Tamo ga čeka rođak, bosanski ovčar,  koji mu je obećao posao čuvanja lokalnog stada. Nije baš neko stado, ali ovce kao ovce, bitno je da ima vune.

Nastavi čitati

Trending

;