Social

FunFact

TALAČKA KRIZA U TRAMVAJU: Baka koja izlazi za 17 stanica stala na ulaz i ne pušta nikoga van

Wikimedia Commons

Objavljeno prije 15 minuta

Jutros oko 9 sati počela je najveća talačka kriza u povijesti Zagreba, usudili bismo se reći veća od zadnjeg nastupa Nives Celzijus u Lisinskom u kojem izbezumljena masa nije mogla izaći van zbog zaglavljenih izlaznih vrata. U tramvaju broj 11, baka Danica koja je ušla u Dubravi, a izlazi na Svetom Duhu, stala je na središnji ulaz i ne pušta više nikog ni unutra ni van. Možda do eskalacije ne bi ni došlo da središnja vrata nisu jedina u funkciji, jer je vozačevom šogoru trebala hidraulika s ostalih vrata za nešto, recimo to tako u interesu firme i općeg dobra. Do prve eskalacije došlo je na stanici Bukovačka, gdje par putnika u nemogućnosti izlaska zove policiju te moli baku za izlazak, ali baka se grčevito drži za štangu na ulazu i ne pomiče se niti milimetra. Na stanici Kvatrić tramvaj dočekuju policija i novinari. Tijek događaja prenosimo u cijelosti.

9:13 stanica Kvaternikov trg – Baka se I dalje ne miče s mjesta, policija pokušava pregovarati s njom, ali baka ih samo prostrijeli pogledom od tisuću pogledanih sapunica. Policija se odmiče, u pomoć dolaze interventne jedinice ZET-a. Putnici kroz prozor traže vodu i hranu. Tramvaj kreće.

9:45 stanica Petrova – Interventne jedinice ZET-a pokušavaju se probiti u tramvaj, ali im većina putnika skupa s bakom ne dozvoljava ulazak jer nemaju kartu, pa se boje kazne. ZET-ove divizije povlače se i odlaze svi skupa na obiteljski ručak.

10:23 stanica Vončinina – Policija je htjela intervenirati, ali su uočili mladića na biciklu kako se vozi na nogostupu. Brzom policijskom intervencijom ruše kriminalca na pod, lakše mu ozljeđuju kralježnicu, tramvaj kreće, talačka kriza se nastavlja.

10:45 stanica Draškovićeva – Putnici pokušavaju naći prazno sjedeće mjesto kako bi namamili baku da se makne s ulaza, ali u tom ne uspijevaju. Čim se jedan putnik digne kako bi oslobodio mjesto koje bi poslužilo kao klopka, druge dvije bake u maniri Bolta dotrče do njega. Na ostalim mjestima srednjoškolci sa slušalicama u ušima gledaju kroz prozor. Kriza se nastavlja.

11:14 Trg Bana Jelačića – Većina putnika želi izaći, ali ih baka uspješno odbija nazad. Interventne jedinice ZET-a vratile su se s obiteljskog ručka, te organiziranom akcijom uspijevaju izvući vozača van s još troje putnika koji nisu imali kartu. ZET-ovi kontrolori pišu kazne, tramvaj stoji, taoci u tramvaju traže da im se kroz prozore napune mobiteli. Policija čeka pojačanje.

12:09 – Na mjesto događaja dolazi gradonačelnik Bandić. Fotografira se s bakom, njoj obećava povećanje penzije, a ostatku putnika fontanu u čast žrtve koju su platili za ovaj grad.

12:46 – Čim je čula da se Bandić fotografirao, na mjesto događanja stiže predsjednica Kitarović te se fotografira s bakom Danicom, potom kako vozi tramvaj, te na kraju kao kontrolorka ZET-a. Ubrzo odlazi jer ima obaveza na faksu, a umjesto sebe ostavlja svoju kartonsku repliku. Nitko od prisutnih nije primijetio razliku.

13:23 – S Markovog trga spustili su se čelnici najvećih stranaka. SDP želi da se talačka kriza što prije riješi, no HDZ automatski udara kontru te želi produljenje krize. Petrov neodlučan, objedinio bi obje opcije ali prvo mora zakazati sastanak MOST-a.

14:07 – Stiže ATP Lučko, te se raspoređuju po položajima. Pregovarač prilazi baki, ali ga ona odbija ratnim pokličem “Đes’ bio ’41!?”. Interventi tim pokušava svladati baku, ali bezuspješno, jer kako svladati nekoga tko s penzijom uspijeva preživjeti u Hrvatskoj. Snajperist s krova nema čisti hitac zbog velikog cekera koji zaklanja baku. Kriza se nastavlja.

14:45 – Mladić iz tramvaja nudi baki da će joj preko aplikacije UBER platiti put do Svetog Duha, ali ta vijest dolazi do taksista koji rade kordon I ne daju UBER-vom vozaču pristup mjestu događanja

15:21 – Došli su i pripadnici Živog zida, te nedozvoljavanju deložaciju putnika iz tramvaja

16:01 – Baka uočava obližnju ljekarnu, te poput djevojčice koja je vidjela kućicu od slatkiša otrči do nje. Farmaceutkinja joj pokazuje kompletni asortiman medikamenata, dok specijalci potajice prazne tramvaj. Putnici hrle u obližnje kafiće napuniti mobitele.

16:26 – Talačka kriza je završila, a baka Danica je još uvijek u ljekarni, sad samo s jednim taocem, hrabrom magistrom koja će zasigurno dobiti svoje počasno mjesto u legendama ovog grada.

Je suis magistra

Advertisement
Klikni za komentare

FunFact

Zoran Vakula u tjednoj prognozi najavio srijedu, četvrtak, a mjestimice i petak

 • 1
  Share

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih meteorologa u novoj je tjednoj prognozi donio dosta hrabra predviđanja, no tek će vrijeme pokazati hoće li se ona obistiniti. Naime, Vakula je najavio srijedu, predvidio lokalni četvrtak, a mjestimice čak i petak.

Ovo predviđanje zacijelo će utjecati na to kako će obitelji odabrati provesti ostatak tjedna pa je pouzdanost njegove prognoze bitan faktor.

Iako Vakula slovi kao čovjek od povjerenja, neke njegove prognoze nisu se obistinile pa je sve više onih koji mu sugeriraju da se drži samo onoga što sigurno može predvidjeti. Ipak, Vakula se ne da pa je donio još jednu hrabru prognozu.

Možda najbitniji dio cjelotjedne prognoze je da se ne spominje vikend, što su internetski portali protumačili kao siguran znak apokalipse.

Nastavi čitati

FunFact

U Dubravi se neće naplaćivati parking jer tamošnji kamatari imaju već svoje automate za naplatu

 • 1
  Share

Nakon što je gradonačelnik Bandić najavio naplatu parkinga po cijelom Zagrebu, u Zagrebački Holding došao je dopis od jedne poduzetničke udruge iz Dubrave.

Iz poduzetničkog ceha “Prijelom” tako poručuju kako će u slučaju da Holding dođe sa svojim automatima za naplatu u Dubravu, oni doći sa svojim automatima za naplatu doći u Holding.

U dopisu su članovi poduzetničkog ceha Holdingu naveli sve modele automata za naplatu kojima raspolažu, među kojima je najzastupljeniji model ak-47, poznatiji kao Kalašnjikov.

Na kraju dopisa, predsjednik udruge Jozo Sklek, koji je nadimak dobio zbog činjenice da oko njega ljudi uvijek rade sklekove, poručio je upravi Holdinga da u ukoliko se ogluše na upozorenje, utoliko će im na sahrani svirati Thompson, kalibra 45.

Nastavi čitati

FunFact

Todorić kao svoje glavne svjedoke na suđenju želi pozvati Modrića i Lovrena

 • 1
  Share

Nekadašnji najmoćniji čovjek Balkana izjavio je kako će se vratiti u Hrvatsku ne bi li mu se sudilo za navodno skrivanje javnog duga Agrokora.

Kao svoje glavne svjedoke navodi Luku Modrića i Dejana Lovrena koji su se već dokazali kao pouzdani podsjetnici zbivanja iz prošlosti.

Osim što će sjediti na klupi za svjedoke, duo Modrić – Lovren odgovarat će sudu na pitanja umjesto Ivice Todorića koji se je danas pridružio redu Karmelićanki te je sada kao sestra Karmelićanka zavjetovan na šutnju.

Od Todorićevog odvjetnika saznajemo kako Modrić i Lovren neće fizički prisustvovati suđenju, već su njihovi odgovori i iskazi snimljeni u audio formatu te će na svako pitanje postavljeno u perfektu ili pluskvamperfektu puštati te tri divne riječi ” Ne sjećam se”.

Nastavi čitati

FunFact

Zavod za transfuziju zbog opće besparice uvodi i dobrotvorno darivanje goriva

 • 143
  Shares

Zavod za transfuziju upozorava da zbog sve veće neimaštine mnogi limeni ljubimci neće preživjeti zimu stoga pokreću dobrotvorno darivanje goriva.

Naročito su tražena goriva grupe Eurosuper pa iz Zavoda apeliraju na sve financijski zdrave vozače da se odazovu na posve bezbolno darivanje goriva.

Naglašavaju da je proces brz i jednostavan, a donorima će nakon vađenja goriva biti omogućen besplatan tehnički pregled i promjena ulja. Trenutačno je najveća potražnja za Eurosuper gorivima, no na darivanje pozivaju i Eurodizelaše. Iz Zavoda smatraju da će humanitarni duh omogućiti i najsiromašnijim vozačima preživljavanje zime pa pozivaju na solidarnost.

Iz Zavoda poručuju da donori moraju biti zdravi pa ne preporučuju aute starije od 20 godina ili aute marke Alfa Romeo starije od godinu dana.

Nastavi čitati

FunFact

Slavonija postala fitnes prijestolnica svijeta zbog fat burn plana od kojeg nastaju čvarci

 • 68
  Shares

Fitnes treneri iz cijelog svijeta dolaze ove jeseni i zime u Slavoniju kako bi naučili drevnu metodu sagorijevanja masti koju Slavonci prakticiraju od davnina. Fat burn planovi sastavni su dio svih fitnes programa, a evoluiraju svakog dana.

Izgleda da je u Slavoniji otkriven pravi sveti gral sagorijevanja masti kojeg lokalno stanovništvo koristi već stoljećima.

Štoviše, cijela slavonska industrija temelji se na sagorijevanju masti jer su nusprodukt njihovog fitnes plana – čvarci. Ova delikatesa posljedica je intenzivnog fat burna koji se može odrađivati i u teretani i u vlastitom domu. Fitnes treneri nadaju se naučiti drevnu recepturu kako bi i ostatak svijeta mogao istovremeno mršavjeti i zarađivati od prodaje čvaraka.

U Slavoniju se su uputili i brojni fitnes gurui s Instagrama koji žele obožavateljima prodavati čvarke s okusom vlastite masti.

Nastavi čitati

Trending

;