Social

ShowBizz

BBC snima srednjovjekovnu seriju u Poljskoj i Hrvatskoj jer joj ne trebaju specijalni efekti

01:06

Objavljeno prije 15 minuta

 • 287
  Shares

Nove vijesti dolaze nam iz britanskog BBC-a, koji snima novu dokumentarnu seriju o srednjem vijeku u Poljskoj i Hrvatskoj, jer za te države ne trebaju specijalne efekte niti statiste.

Na ovakvu odluku su se odlučili, kako tvrde iz produkcije britanske televizijske kuće, zbog smanjena troškova i rezanja budžeta za sljedeću sezonu.

Poljska i Hrvatska idealne su lokacije za srednjovjekovnu radnju jer se ona odvija u otužnoj svakodnevici tih dviju država.

Tom činjenicom britanski BBC ostvarit će znatne uštede, jer neće morati angažirati povjesničare oko pisanja scenarija ili trošiti ogromna sredstva na specijalne efekte koji bi zorno pokazali to mračno doba ljudske povijesti. Serija će se prvenstveno bazirati na izjavama građana koji u srednjem vijeku žive u Papinskoj državi i kojima je riječ sekularnost nepoznanica, a drugačija seksualna orijentacija ili pravo na abortus tek puka utopija.

Iako iz BBC-a navode kako će serija biti prvenstveno dokumentaristička, ne odbacuju mogućnost fantasy elemenata, poput trolova i Oraka, ako ulove dobre kadrove Željke Markić ili nekog njenog poljskog ekvivalenta.

Advertisement
Klikni za komentare

ShowBizz

Harrison Ford inspiriran Ivicom Todorićem snima nastavak “Bjegunca”

 • 194
  Shares

Čuvši za hrabri bijeg Ivice Todorića pred hrvatskim vlastima, Hollywoodska legenda Harrison Ford odlučio je snimiti svojevrstan nastavak svojeg velikog hita iz 90-ih: “Bjegunac” koji se neće zvati “Bjegunac 2” već “Dolazim, čim skupim dokaze”.

I ovaj film je u skladu s dosadašnjim smjerom ovog glumca koji se pod stare dane vraća svojim poznatim ulogama: Indiana Jones, Star Wars, Blade Runner, a sada i Bjegunac.

Ono što ga je privuklo ulozi je biografija Ivice Todorića, jer kako sam kaže nikad nije glumio negativca u filmovima.

Nada se da će njegova interpretacija Todorića stati uz bok s najpoznatijim filmskim zlikovcima: Blofeldom, Darth Vaderom i Jokerom. Za samu ulogu Todorića, Ford se priprema tako da iz jedne holivudske vile na brdu promatra beskućnike i siromahe u Los Angelesu, te razvija prijezir i osjećaj veće vrijednosti u odnosu na njih, te odljepljuje od stvarnosti.

Dodajmo i da će i Tommy Lee Jones opet glumiti uz Forda, ali ovaj put u ulozi glavnog državnog odvjetnika Cvitana.

Nastavi čitati

ShowBizz

Jelena Veljača seli u Beograd i postaje Jelena Februar

Instagram/jelka12
 • 1.1K
  Shares

Kreativna, ako ne i najkreativnija, producentica Jelena Veljača, održala je veliku konferenciju za novinare te ih obavijestila da zbog selidbe u Beograd mijenja prezime u Februar.

“Evo, radim na jednoj kreativnoj produkciji koja od mene zahtijeva punu producentsku i kreativnu pažnju pa selim u Beograd. Ovom prilikom vas sve želim obavijestiti da sam isproducirala jedan ovako malo kreativan štos pa sam se preimenovala u Jelena Februar. Moram priznati da je to bilo moje osobno kreativno rješenje koje sam ostvarila pomoću svoje producentske kuće ‘KP Jelana’, što je skraćeno za kreativna producentica Jelena”, pohvalila se Jelena Februar.

Za kraj je Jelena istaknula da je kreativna producentica i izjavila da je tu titulu zaslužila jer je, za razliku od ostalih producenata – kreativna.

Nastavi čitati

ShowBizz

Franka Batelić plagirala plasman prošlih hrvatskih predstavnika i nije se plasirala u finale Eurovizije

Screenshot/YouTube
 • 289
  Shares

Još jedan skandal potresa hrvatsku predstavnicu na Euroviziji nakon polufinalne večeri. Franka Batelić nije se uspjela plasirati u finale Eurovizije pa je optužena za plagiranje prošlih hrvatskih predstavnika koji su također ostali bez finala.

Iako je pjevačica dala sve od sebe, izakulisne igre polučile su novim negativnim publicitetom. Hrvatska već neko vrijeme bira predstavnike za Euroviziju daleko od oči javnosti, u skrivenim odajama HRT-a.

Javna televizija uzela si je za pravo birati predstavnike i pjesme na temelju samo njima poznatih kriterija i tako snosi punu odgovornost za plasman.

HRT se nadao da će dobrim plasmanom povećati svoj ugled i prikupiti nove pretplatnike iz cijele Europe, no još uvijek nisu polučili rezultate. Štoviše, njihov ugled trpi svake godine pa se baza pretplatnika danas svodi na umirovljenike i studente koji su se našli u istoj prostoriji s televizorom.

Ugledu će dodatno naštetiti i dosta stabilna optužba za plagiranje plasmana jer je nepobitno da Hrvatska skoro svake godine poluči iste rezultate. O tome smo pitali i stručni žiri HRT-a, odgovoran za odabir predstavnika, a oni su nam rekli samo:

“Plasman je nakratko bio na javno dostupnoj domeni, ali mi smo definitivno autori tako da nije riječ o nikakvom plagijatu. Ovaj plasman je naš autorski rad na kojeg smo iznimno ponosni. Ovom prilikom želimo zahvaliti i svim pretplatnicima koji su nam omogućili ekskurziju u Portugal.”

Nastavi čitati

ShowBizz

HORVATINČIĆ NAKON POVLAČENJA OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: ‘Osjećam se pregaženo, nitko živ ne zna kako mi je’

Screenshot/N1
 • 399
  Shares

Županijski sud u Zadru povukao je oslobađajuću presudu Tomislava Horvatinčića pa će mu se ponovno suditi za smrt dvoje Talijana koje je usmrtio svojim gliserom marke Sinkopa. Nakon sudske presude, razgovarali smo s Tompom koji nam je otvorio dušu.

– Horor nikako da prestane, evo svaki dan se osjećam kao da se utapam. Osjećam se pregaženo, nitko živ ne razumije kako mi je. To je baš jedna samotna emocija, kao da sam bespomoćan na pučini – kazao nam je u kratkom razgovoru ozloglašeni hrvatski moreplovac.

Hoće li se talijanska obitelj konačno dokopati pravde, tek treba vidjeti, no Tompini odvjetnici već imaju novu obranu. Nakon što su se prvi put branili sinkopom, ovaj put branit će se povisilicom i violinskim ključem.

Nastavi čitati

ShowBizz

Mišo Kovač ušao u 21. stoljeće i konačno otvorio službeni profil na teletekstu

 • 577
  Shares

Mišo Kovač, jedan od prvih hrvatskih pjevača, konačno je prigrlio suvremenu tehnologiju i otvorio službeni profil na teletekstu.

Njegova aktivnost na društvenom televizoru samo je jedna od inovacija koju će Mišo uvesti u svoju karijeru.

Na koncertima više neće okretati mikrofon prema publici već će mikrofon iznad publike nositi dron. Umjesto playbacka s kazete, na koncertima će svirati playback visoke kvalitete s USB-a, a umjesto dizanja ruku na refrenu, Mišo će ruke uploadati.

Osim nastupa uživo, Mišo će osuvremeniti i distribuciju svoje glazbe pa sve njegove ploče, kazete i CD-e možete pronaći i na online trgovini Njuškalo.

Nastavi čitati

TAG CLOUD

Trending

;